Bezoekers

Bezoekers

section header separator

De Ontwerpsalon is een inkoopmarkt bij Vechtclub XL in Utrecht waar ontwerpers hun werk presenteren aan:

Inkopers

Winkeleigenaren en inkopers kunnen tijdens de Ontwerpsalon kennis maken met de gevestigde ontwerpers uit Vechtclub XL en veelbelovende beginnende ontwerpers. De organisatie van de Ontwerpsalon is op zoek gegaan naar talent bij de vele eindexamen expo’s en maakt een selectie uit de aanmeldingen om zo een gevarieerd, origineel en kwalitatief aanbod te verzorgen. Hierbij wordt gekeken naar professionaliteit van de maker en de potentie en kwaliteit van de producten. Natuurlijk is de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) nauw bij het project betrokken. De makers en ontwerpers zijn zelf aanwezig om de verhalen achter hun werk te vertellen en de winkeliers te voorzien van inkoopvoorwaarden. De beginnende ontwerpers worden in een voortraject met workshops begeleid naar een professionele presentatie.

Nieuwsgierige bezoekers

Iedereen die geïnteresseerd is in design heeft een unieke kans om binnen te kijken in de studio’s bij de Utrechtse ontwerpers uit Vechtclub XL; een inspirerend verzamelgebouw vol creatieve ondernemers. Deuren die normaal gesloten zijn en waar achter hard gewerkt wordt aan de mooiste ontwerpen gaan op 28 mei open. De ontwerpers zijn zelf aanwezig om de verhalen achter de producten te vertellen en een inkijk te geven in het maakproces. Daarnaast presenteren talentvolle beginnende ontwerpers hun collecties door het gebouw heen. Er kunnen ter plekke items gekocht worden, van illustraties, sieraden, keramiek tot houten meubels.

Pers

Tijdens de Ontwerpsalon kunnen ontwerpers bezocht en geïnterviewd worden. De open studio’s van Vechtclub XL en de ge-etaleerde design artikelen zijn fotogenieke plaatsen voor opnames en foto’s. Er zijn tientallen beginnende talentvolle ontwerpers aanwezig die tijdens de verschillende eindexamen exposities gescout zijn door de organisatie. Voorafgaand aan de Ontwerpsalon is het beeldmateriaal en persbericht te downloaden vanaf de pagina Pers.

Ontwerpsalon

Entree is gratis

Vechtclub XL, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht

Parkeren kan gratis voor de deur. Goed bereikbaar per OV.

Impressie editie 2016

section header separator