Workshops

Workshops

section header separator

Volg op de beurs creatieve workshops voor kinderen en volwassenen in de kas!

Workshop Product Photography met je smartphone door FENNY FABER.
Ook betere product foto’s nemen, voor op je site of social media, maar liever niet te veel gedoe met een grote ingewikkelde camera. Dan komt deze workshop als geroepen! In sneltreinvaart besteden we aandacht aan de grondbeginselen van een goede foto, ga je zelf aan de slag met je eigen telefoon en leer je slimme trucjes! Je kunt eventueel zelf een product meenemen om te fotograferen.
Duur: 1 uur, prijs: €15 (contant), tijden: zondag van 13.00-14.00 en maandag van 12.30-13.30
Schrijf je voor 22 april in met het inschrijfformulier om zeker te zijn van een plek.

Workshop ReDesigning door DORISGREEN.
DORIS GREEN workshops heeft als doel de grote hoeveelheid aan textiel, die weggegooid wordt als gevolg van overproductie, te minimaliseren. Deze overproductie eist namelijk veel van het milieu en de maatschappij. Tijdens de workshop leer je hoe je met oude/afgedankte kledingstukken een vloerkleed maakt met behulp van een ouderwetse knooptechniek.
Duur: 1 uur, prijs: €15 (contant), tijden: zondag van 15.00 tot 16.00 en maandag van 14.00 tot 15.00
Schrijf je voor 22 april in met het inschrijfformulier om zeker te zijn van een plek.

Stoelmassage door Amber Rookkus.
Amber ervaarde dat aanraking en lichte massage, het lichaam van haar stoelmassageklanten uitnodigt om ontspanning toe te laten. Dat klinkt misschien vaag maar is eigenlijk heel logisch: wanneer je gespannen bent zijn de spieren hard en helpt het tegenovergesteld te herinneren hoe het voelt om weer terug te keren naar de natuurlijk staat van zijn, namelijk in ontspanning. Stoelmassages zijn dus contactmomenten geworden en op 23 april nodig ik je uit voor een kennismaking. Er zijn vijf momenten tussen tien en twaalf uur.
Schrijf je voor 23 april in met het inschrijfformulier om zeker te zijn van een plek.

Kinderworkshop ‘druk je eigen mini-poster’ 
We gaan lino’s drukken! Bij deze workshop voor kinderen van 4 tot 14 ga je je eigen poster ontwerpen. Tekenen, stempelen, knippen en drukken maar! Illustrator Laurens van All Things We Like neemt een heus antiek drukpersje mee om zelf mee te drukken.  Na de workshop krijg je uiteraard je zelfgemaakte kunstwerk mee naar huis. Kosten zijn 7,50 per kind inclusief materiaal en een glaasje limo bij je lino.

Tijdens de Ontwerpsalon kan je tussen 12.00 en 13.00 binnenlopen voor een leuke workshop van 15 minuten.

 

 

 

 

Daarnaast worden er in de ateliers meerdere creatieve workshops gegeven:

Gaatjes prikken door August Elizabeth

Rose Blokhuis is één van de goudsmeden van Vechtclub XL. Naast haar eigen sieradenlijn August Elizabeth zal ze ook tijd vrij maken om oren te versieren. Tijdens de Ontwerpsalon zal ze in eigen atelier (C1.5) gaatjes schieten.

Wil je zeker zijn van een plekje? Schrijf je dan met het inschrijfformulier voor zondag 22 april online in!

 

 

Workshop Ukelele spelen
Uitgeverij Snor organiseert samen met Uked een exclusieve workshop ukelele spelen. Van 12.00 tot 12.30   uur leer je een heel liedje spelen, hoe leuk is dat! Je hoeft voor deze workshop geen ukelele mee te nemen   of speel-ervaring te hebben.
Schrijf je in door een gratis ticket te kopen en neem de orderbevestiging mee als bewijs. Er is plek voor   maximaal 25 man. 15 plekken vergeven we in de webshop, de andere 10 plekken worden op de dag zelf vergeven, dus wees er snel bij! Je kunt je HIER inschrijven.

 

Suzan Becking Ceramics
Maak een snelle kennismaking met het gieten van porselein en maak in een korte tijd jouw eigen kopje! Na een kleine introductie ga je gelijk zelf aan de slag. We kunnen gebruik maken van prachtig wit porselein, maar ook van kleur! Eventueel kun je zelf iets meenemen om in de porselein te drukken, voor een tof reliëf. Het kopje wat je maakt, bakken we graag voor je af, zodat je het een week later op kunt komen halen.
De workshop kan je op 22 april vanaf 12.00 elke uur volgen en duurt 45 minuten. De kosten van een workshop bedraagt €10. Dat is wel zonder afbak-kosten, die zijn nog €5 extra.

 

Jeroen Krul
Jeroen zal bij zijn stand live illustraties maken!

 

 

 

 

How To Desem
Vind uit welke tips & tricks je kunt toepassen voor extra luchtig en knapperig brood dat je in eigen keuken kunt bakken. Je ontvangt bij deelname aan de workshop een starterspakket met hierin een verse starter, voeding, een kant-en-klare broodmix en de handleiding inclusief receptuur.
Tussen de middag is een proeverij met verschillende broodsoorten inbegrepen.
Minimaal aantal deelnemers 4 personen // maximaal aantal deelnemers 12 personen.
Meld je HIER snel aan met de extra kortingscode (Ontwerpsalon_Korting_2018) voor de Ontwerpsalon van €5,99.

 

Ontdek je stad

Tijdens Ontwerpsalon kunnen kinderen gratis een Expeditieboekje bij Uitgeverij Snor op komen halen.
Hier staan vier expedities uit het boek van Snor ‘Ontdek je stad’ in die ze buiten kunnen doen.
De vier expedities: Buurtbingo, The small five, Straattapijt en Bevolkingspiramide van je straat.

 

 

 

Op 4 april was er een workshop dag voor creatieve ondernemers, met de volgende workshops:

– Beursvoorbereiding door Marjolein van Alfen en Renske Versluijs
– Marketingcommunicatie strategie door Janneke van der Heijden
– Storytelling door Nynke  Van Spiegel
– How-to-make a nieuwsbrief door Gwen Boon